Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НАП отчита с 1,9 млрд. лв. повече събрани приходи през 2016 г.

НАП отчита с 1,9 млрд. лв. повече събрани приходи през 2016 г.

По предварителни данни до края на 2016 г. Националната агенция за приходите (НАП) ще събере общо 17.6 млрд. лв. приходи от данъци и осигурителни вноски. Увеличението спрямо 2015 г. е с 12%, а спрамо 2014 г. - с една четвърт, се казва в отчета на институцията за годината.

Проверките на физически лица за несъответствие на имуществото с обявените от тях доходи през 2016 г. са 1355 с открити недекларирани данъци и осигуровки над 126 млн. лв., което означава 93 хил. лв. средно на човек.

Кампанията на НАП за следене на оборотите по Черноморието през лятото е довела до увеличение на броя на регистрираните касови апарати с близо 10% и увеличение на приходите от ДДС с близо 40 млн. лв. Отчетеният на фискалните устройства оборот във Варна и Бургас е нараснал в резултат на проверките с над 200 млн. лв.

83% от данъкоплатците декларират и плащат задълженията си в срок.

НАП отчита, че вече предоставя над 80 електронни услуги като над 90% от всички декларации са подадени по електронен път. Администрацията изчислява, че така за годината е спестила над 300 млн. лв. административни разходи на бизнеса и гражданите чрез обработката на над 100 млн. електронни документа.

Приходите от ДДС през 2016 г. са 5.4 млрд лв., с над 1 млрд. лв. повече от предходната година. А приходите от осигурителни вноски (социални и здравни) достигат 7.3 млрд. лв. Увеличението е с над 500 млн. лв. спрямо година по-рано. Над 105 млн. от ръста се дължи на повишение в постъпленията от здравноосигурителни вноски. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.