Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Изданието Wine Enthusiast включи България в топ 10 на винените дестинации

Изданието Wine Enthusiast включи България в топ 10 на винените дестинации

България присъства сред 10-те най-добри винени дестинации в света в първото издание за тази година на престижното американско списание Wine Enthusiast, съобщи Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

В изданието за вино и гурме култура страната се нарежда на второ място сред производители като Италия, Испания, Франция, Нова Зеландия, Аржентина, САЩ и Германия.

Еножурналистите Джеф Дженсън и Майк де Симоне представят на читателите си вината от Тракийската низина, като подчертават качествата на местните сортове -  Мавруд, Рубин,  Мискет и Димят и коментират с кои международни сортове грозде могат да се смесят.

Авторите разказват и за част от забележителностите на Пловдив като център на винопроизводството в България, който през 2016 година бе домакин на световния винен фест Concours Mondial de Bruxelles.

Издателите на американското списание са посещавали България като част от реализирането на европейска програма за промоция на български вина в трети страни – САЩ, Китай и Швейцария. Инициативата успя за първи път да  презентира родни винарски изби пред енолози от тези държави, отбелязва Камарата.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники