Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Цените на храните на едро се понижиха с 1,3% тази седмица

Цените на храните на едро се понижиха с 1,3% тази седмица

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 1,31 процента до 1,443 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/. От края на януари, когато постигна най-високото си ниво тази зима, ИТЦ падна с 2,97 процента.

Оранжерийните домати поевтиняват с 11,9 на сто тази седмица и се търгуват по 1,63 лева за килограм. Оранжерийните краставици поевтиняват с 8,3 на сто до 2,77 лева средно за килограм.

Картофите се търгуват по 0,73 лева за килограм на едро, с две стотинки по-евтино от предходната седмица. Морковите се се продават по 1.08 лева за килограм. Зелето се търгува по 0,52 лева за килограм на едро. Цената на зелената салата се повишава с 4,9 на сто до 1,08 лева за брой.

Ябълките поевтиняват с 0,7 на сто и се търгуват средно по 1,34 лв./кг. Лимоните се продават по 1,95 лева. Портокалите поевтиняват с 2,8 на сто и се търгуват по 1,05 лева. Мандарините се продават по 1,30 лв./кг., а бананите - по 2,08 лева за килограм.

Кравето сирене се продава средно по 5,61 лв./кг. Кашкавалът тип "Витоша" поскъпва с 1,2 процента и се търгува по 9,92 лв./кг. Олиото се купува по тържищата по 2,11 лева за литър.

Каймата се търгува по 4,60 лева за килограм. Пилешкото замразено месо поскъпва с 0,8 на сто и се търгува по 3,63 лева за килограм на едро. Захарта се купува по 1,57 лв./кг. Цената на брашното, тип "500", се понижава с две стотинки до 0,78 лева за килограм. Зрелият фасул се купува средно по 3,37 лв./кг. Яйцата поевтиняват с една стотинка и се продават средно по 0,19 лева за брой на едро. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.