Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Индексът на промишленото производство намалява с 3.9%

Индексът на промишленото производство намалява с 3.9%

По предварителни данни през януари 2017 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, намалява с 3.9% в сравнение с декември 2016 година. През януари 2017 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е регистриран спад от 1.2% спрямо съответния месец на 2016 година.

През януари намаление с 5,8% спрямо месец по-рано е регистрирано в преработващата промишленост и с 1,0% в добивната промишленост, докато при производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ е отчетен ръст от цели 9,0% с оглед на необичайно ниските температура в началото на годината.

На годишна база производството в добивната промишленост се понижава с 2,8%, преработващата промишленост се свива с 3,7%, а производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ се увеличава с 6,9 на сто.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.