Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Газпром" обеща на ЕК да не търси обезщетения заради прекратяването на проекта "Южен поток"

"Газпром" обеща на ЕК да не търси обезщетения заради прекратяването на проекта "Южен поток"

Руската компания "Газпром" е обещала на ЕК да не търси обезщетения заради прекратяването на проекта "Южен поток", съобщи еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

Руският газов доставчик се ангажира да премахне всички ограничения в договора на България, които ѝ забраняват да препродава руския природен газ на други държави и фирми. "Газпром" е обещал да прекрати надценките при продажбата на синьо гориво у нас и да обвърже изчисляването на цените с конкуретнти и прозрачни показатели.

Според Еврокомисията предложенията на руската държавна компания са задоволителни, така че тя да избегне огромни финансови глоби за господстващо положение на пазара. Окончателното решение обаче Брюксел ще вземе след 4 май. Дотогава потребителите и засегнатите страни на пазара на търговия с природен газ ще имат право да изкажат своето мнение по предложенията на "Газпром" за споразумение. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники