Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Турски инвеститор строи завод за автомобилни аксесоари край Димитровград

Турски инвеститор строи завод за автомобилни аксесоари край Димитровградснимка: haskovo.net

Турската компания за производство на осветителни тела за автомобили "Са-ба" ще инвестира 8 милиона евро в строителството на завод за автомобилни аксесоари край Димитровград. В предприятието, което ще започне работа в началото на следващата година, ще бъдат открити 350 нови работни места. Това съобщи генералният мениджър на "Са - ба" за България и Турция Серкан Куруглоу на днешната първа копка на обекта, цитиран от БТА.

Той е ситуиран в землището на село Крепост. Застроената площ на мощностите ще бъде 3000 квадратни метра, а първия етап - производствените халета, трябва да бъдат построени до ноември тази година.

Това е първата международна инвестиция на "Са-ба", уточни Куруглоу. Той добави, че за нея има изключително обнадеждаващи мнения от клиентите на дружеството. Именно затова ни е нужна подкрепата на всички местни и държавни институции, каза мениджърът.

Днес е краят на началото. Именно с тази първа копка започва и сериозната работа, пожела успех на предприемачите изпълнителният директор на Българската агенция за инвестции Стамен Янев.

Реализираме близо 2 годишни усилия, които минаха през доста перипетии и проблеми. Но успяхме да се справим, посочи кметът на Димитровград Иво Димов. Според него правилният път е да се разкриват нови производства и работни места. Изключително важно и за Димитровград, и за съседно Хасково, е да бъдат обединени усилията за изграждането на административен капацитет. На човешки ресурси, които ще работят в тези производства, подчерта Димов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.