Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Промишленото производство се увеличава през февруари

Промишленото производство се увеличава през февруари

През февруари промишленото производство се увеличава, оборотите в търговската мрежа нарастват, а строителството се свива спрямо същия месец на миналата година, сочат данните на Националния статистически институт, оповестени днес.

Електрониката и металургията са с годишен растеж над 30%

По предварителни данни през февруари 2017 г. индексът на промишленото производство, нараства с 3.7% в сравнение с предходния месец. Спрямо февруари 2016 г. увеличението е с 5 на сто.

Спрямо януари статистиката отчита увеличение на производството в добивната промишленост - с 5.5%, и в преработващата промишленост - с 5.2%, докато в енергетиката е отчетен спад от 6.9%.

Спрямо февруари 2016 г. статистиците отчитат растеж в добивната промишленост - с 14.9%, в преработващата промишленост - с 5.3%, и в енергетиката - с 2.6%.

Дистанционната търговия се съживява, свиват се продажбите на горива

Оборотът в търговията на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети нараства с 0.2% спрямо януари и с 3.8% спрямо февруари миналата година, сочат статистическите данни.

Спрямо февруари 2016 г. търговията чрез поръчки по пощата, телефона или интернет нараства с 26.5%, в аптеките - с 11.0%, а с компютърна и комуникационна техника - с 10.7%. Намаление е регистрирано при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 9.3%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.