Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

След изборите оптимизмът на мениджърите се засилва

След изборите оптимизмът на мениджърите се засилва

През април общият показател на бизнес климата се повишава с 0.7 пункта спрямо предходния месец в резултат на подобрените мнения на стопанските ръководители в строителството и търговията на дребно, показват данните на Националния статистически институт.

Промишленост. Съставният показател "бизнес климат в промишлеността" запазва приблизително нивото си от март. Анкетата регистрира подобрение на осигуреността на производството с поръчки, но очакванията на промишлените предприемачи за производствената активност през следващите три месеца са по-умерени.

Строителство. През април съставният показател "бизнес климат в строителството" нараства с 1.9 пункта в резултат на по-благоприятните оценки и очаквания на строителните предприемачи за бизнес състоянието на предприятията. Същевременно и прогнозите им по отношение на строителната активност през следващите три месеца остават оптимистични.

Търговия на дребно. Съставният показател "бизнес климат в търговията на дребно" нараства с 2.1 пункта главно поради подобрените очаквания на търговците на дребно за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца.

Услуги. През април съставният показател "бизнес климат в сектора на услугите" остава приблизително на нивото си от предходния месец. Оценките и очакванията на мениджърите за бизнес състоянието на предприятията се изместват към по-умерените мнения. Относно търсенето на услуги настоящата тенденция се оценява като леко подобрена, докато очакванията за следващите три месеца са по-резервирани. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.