Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Кабинетът улесни наемането на чужденци

Кабинетът улесни наемането на чужденциснимка: dnevnik.bg

Работодатели ще могат да наемат чужденци от трети страни без да публикуват обяви за работа и без да представят договори за наем. Това предвиждат приетите днес от правителството промени в Правилника за прилагане за Закона за трудовата мобилност и трудовата миграция, с които се позволява облекчен режим за набиране на работна ръка от държави - нечленки на ЕС.

Отпадат изискванията за представяне на документи за образование, квалификация със съответните апостили и представяне в консулствата, както и изискванията към работодателите да публикуват в средствата за масова информация свободните работни места.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов уточни, че основно кадри се очакват от българската диаспора в Украйна и Молдова, от Македония, Западните покрайнини, както и бившите съветски републики. Той изрази увереност, че с тези промени ще бъде облекчен предстоящият туристически сезон. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 08 Юни 2017 14:10
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.