Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Голям процент от шведските инвеститори планират да разширят бизнеса си в България

Луиз Бергхолм и Емил КараниколовЛуиз Бергхолм и Емил Караниколов

74 % от шведските инвеститори планират да разширят бизнеса си в България. Това стана ясно от срещата на министъра на икономиката Емил Караниколов и посланичката на Швеция Н.Пр. Луиз Бергхолм.

Посланик Бергхолм заяви, че в момента в Швеция тече проучване за възприятието на шведските бизнесмени по отношение на инвестиционния климат и условията за правене на бизнес в България. По думите й резултатите от това проучване сочат не само, че голяма част от инвеститорите ще разширят дейността си, но и че дават изключително положителни референции за бизнес климата в страната ни. В тази връзка министър Караниколов и шведският посланик се договориха да се направи бизнес форум, след края на лятото, на който да бъдат оповестени пред представители на правителството и на малкия и средния бизнес резултатите от направения анализ.

Министър Караниколов сподели приоритети в работата си по посока разширяване на инвестициите и привличане на чужди капитали в страна ни, като  създаване на индустриални зони, изграждане на инфраструктурни проекти, разработване на квалификационна карта по региони и специализирано обучение на кадри в зависимост от интересите на инвеститорите.

Посланик Бергхолм от своя страна коментира, че представителите на шведския бизнес в България, които подсигуряват работа на около 8500 души в страната ни, споделят, че нямат проблем с намирането на кадри.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.