Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Президентът на "Лукойл" с очаквания за промени в законодателството у нас

Вагит Алекперовснимка: btvnovinite.bgВагит Алекперов

България и Русия разглеждат нови взаимоизгодни проекти, стана ясно от думите на президента на "Лукойл"  Вагит Алекперов пред журналисти след срещата му с премиера Бойко Борисов.

Той похвали българският завод за преработка на нефтопродукти без да назавова името на рафинерията в Бургас. "В България има голям преработвателен завод, който е модернизиран. Българският завод е един от добрите на европейския пазар. Усъвършенстване на нефтопреработвателния завод, който е в България е следващата стъпка", заяви Алекперов.

Президентът на руската енергийна корпорация обясни, че има предвид формиране на нов клъстър на нефтохимическите продукти, които остават след преработката на нефта. Разглеждаме различни варианти за икономически ползотворни проекти и за България и за нас, каза Алекперов.

Това беше неговият отговор на въпроса: "По време на разговорите си с президента Румен Радев вчера е станало въпрос, че България може да стане петролен експортен център, бихте ли ни казал нещо повече".

На въпрос какви мерки би предложил за спирането на контрабандата на горива и нелоялната конкуренция, президентът на "Лукойл"-Русия Вагит Алекперов обясни, че всичко се регулира от законодателството.

"Премиерът одобри всички действия, целящи усъвършенстване на законодателството. Надявам се, че българското правителство ще внесе законодателни актове, които регулират въпросите с този пазар на територията на републиката", допълни Алекперов. / news.bg

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.