Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Черешите поевтиняха за десет дни с 20,8%

Черешите поевтиняха за десет дни с 20,8%снимка: 1den.bg

Черешите поевтиняха на едро за десет дни с 20,8%. Това показват данните на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. На 5 юни цената им е била 2,50 лв. за килограм, а на 16 юни - 1,98 лв, или с 52 ст. по-малко.

Ягодите поскъпват с 2,2 на сто до 3,31 лв. на едро. Минимално, с 1,4 на сто, се увеличава цената на вносните ябълки. Български няма.

При бананите поевтиняването е с половин процент или с 1 ст.

Цената на картофите върви надолу. Старите струват на едро 70 ст., като са поевтинели с 5,4 на сто. Цената на пресните е 87 ст. или поевтиняването им е с 4,4 на сто.

При оранжерийните домати цената е паднала с половин процент, но пък краставиците са по-евтини с 8 на сто. На едро струват 1,15 лв.

И зелената салата е с по-ниска цена - бройката на едро струва 40 ст., или е по-евтина със 7%.

При хранителните стоки няма особено движение на цените, поевтиняването или поскъпването им е с под 1 процент. Само при яйцата има поскъпване с 5,9%, което е 1 стотинка и на едро струват 18 ст. бройката. Оризът също е поскъпнал с 1,6 на сто, като цената му е 1,85 лв. за килограм.

С 1,3 на сто е по-висока цената на литър прясно мляко. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.