Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министерството на икономиката предприема действия за придобиване на „Дунарит“

Емил КараниколовЕмил Караниколов

Министърът на икономиката Емил Караниколов заяви по време на брифинг, че Министерството на икономиката предприема действия по придобиването на „Дунарит“, т.е по влизането му в патримониума на българската държава.

По думите на икономическия министър решението е взето след анализ и среща със синдикатите и с изпълнителния директор на „Дунарит“, като основаната цел е запазване дейността на дружеството и работните места. Министър Караниколов бе категоричен, че последния месец Министерството на икономиката много внимателно следи случващото се в предприятието. Той напомни, че към членове на Съвета на директорите е повдигнато обвинение, което съгласно българското законодателство е дало основание да бъдат предприети действия от контролните органи за отнемане на лиценза за производство, което би довело до тежко състояние за дружеството и за целия военно-промишлен комплекс в България.

„За да избегнем сътресения, касаещи целия военно-промишлен комплекс, Министерството на икономиката започва активни действия за купуване на всички вземания, което ще предотврати последваща процедура по несъстоятелност или продажба на активи на дружеството“, заяви министър Караниколов.

Икономическият министър увери, че Министерството на икономиката ще оптимизира дейността на предприятието и гарантира запазването на работните места.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 28 Август 2017 17:45
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.