Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Трайчо Трайков: Оръжейната индустрия у нас процъфтява

Трайчо Трайковснимка: btvnovinite.bgТрайчо Трайков

От няколко години насам светът е в ситуация, която не е добра за много хора, но е добра за оръжейната индустрия. Предприятията от бранша у нас са задръстени с поръчки, дори вечно закъсалото ВМЗ има поръчки и назначава нови хора. Няма от какво „Дунарит” да бъде спасяван. Това посочи Трайчо Трайков, бивш министър на икономиката и енергетиката, по повод решението държавата да изкупи дълговете на оръжейното предприятие.

Според него действията на икономическия министър Емил Караниколов са странни.

По повод реакторите за АЕЦ Белене Трайков посочи, че съхранението им не е проблем. „Големият въпрос е какво ще прави България с тях. Опцията сега е приватизация на целия проект заедно с оборудването. Министърът каза, че есента ще излязат анализите от БАН за Белене и енергийната стратегия”, коментира той.

Проблемът на нашата държава е, че постоянно е в грип или пневмония и не се вижда къде е имунната система, заяви Трайчо Трайков. Той уточни, че думите му се отнасят за чуждите инвестиции в страната, които според него не са толкова много, а затова си имало и причина.

"В крайна сметка всичко опира до правораздавателната система. Чуждите инвестиции не са много, защото инвеститорите, въпреки ниските данъци, не са сигурни, че са юридически защитени", каза още Трайков. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 12 Септември 2017 09:34
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.