Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

До края на есента реактори за АЕЦ „Белене” пристигнат в България

Теменужка Петковаснимка: vesti.bgТеменужка Петкова

До края на есента очакваме платените реактори за АЕЦ „Белене” да пристигнат у нас. Това каза в предаването „Тази сутрин” по bTV енергийният министър Теменужка Петкова.

В момента експерти от НЕК са в Русия, от понеделник започва финална проверка на оборудването. То ще бъде складирано на площадката на АЕЦ „Белене”, каза Петкова.

„Това, което ние смятаме, че трябва да бъде предприето като действия от страна на държавата, е да се обособят пасивите и активите за „Белене” и да бъде проведена процедура по приватизация, която да гарантира защита на националния ни интерес”, изтъкна енергийният министър.

Тя допълни, че един от сценариите, които се разработват, е ако процедурата по приватизация не приключи успешно, единият от реакторите да бъде построен като седми блок на АЕЦ „Козлодуй”.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПетък, 15 Септември 2017 09:43
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.