Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Природният газ поевтинява със 7% от октомври

Природният газ поевтинява със 7% от октомври

Природният газ поевтинява с малко над 7.29% от 1 октомври. Такова е окончателното решение на комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

Цените на парното и топлата вода няма да се променят, тъй като мрежовите такси за топлофикациите ще се увеличат с 2.5-3%. Така крайните разходи на топлофикациите за газ ще паднат с до 4% и това по правило не води до корекция в цената на парното и топлата вода. Ако беше над 5%, тогава услугата щеше да поевтинее, обясниха от КЕВР.  

До Нова година корекция в цената на парното няма да има, ако няма извънредни събития, заради които природният газ да поскъпне драстично. Не се очаква корекция и по време на отоплителния сезон. / бТВ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.