Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Заместник-министър Александър Манолев: Износът ни за Русия се е увеличил с близо 10% през 2017 г.

Заместник-министър Александър Манолев: Износът ни за Русия се е увеличил с близо 10% през 2017 г.

През първото полугодие на 2017 г. износът ни за Русия бележи увеличение от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на Българо - руски инвестиционен форум, който се проведе в сградата на Българската търговско - промишлена палата в София. За същия период двустранният ни стокообмен с Русия се е увеличил с 35,4%, и възлиза на 1,8 млрд. щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„Въпреки позитивните данни за нарастването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 г., той не съответства на потенциала на двете държави“, каза Александър Манолев. По думите му затова подобни събития са много важни като част от мерките за заздравяване на икономическите връзки и създаване на директни контакти между бизнеса от двете държави. Той отбеляза, че е много важна е и дейността на двете търговско промишлени палати в този процес.

Във форума се включиха над 100 представители на българския и руския бизнес. В откриването му участие взеха и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники