Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

"Тисенкруп" търси място за логистичен център в България

"Тисенкруп" търси място за логистичен център в България

Представители на една от най-големите компании в света в производството на стомана, асансьори и компоненти за автомобилната индустрия и др. – „Тисенкруп“ са на посещение в България за проучване на възможности за инвестиции и разширяване на дейността си. Те са в страната ни по покана на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев като в рамките на посещението си имаха оперативна среща и посещение на производствената им база в София.

Към момента в България оперира дружеството „Тисенкруп Матириалс България“ ООД, което е фокусирано върху складиране, продажба на едро и дребно на стоманени продукти. Концерна планира обособяването на нов логистичен център, който да обслужва региона, като се разглеждат няколко локации в страната ни. Със сигурност ще останем част от този сектор в България, където постигаме добри резултати, посочи Мартин Щилгер, изпълнителен директор за Източна Европа в направление „Материали“ на концерна. По думите му през последните години те са инвестирали над 5 млн. евро в базата си в София като и към момента я разширяват. Дружеството разполага с още три локации на територията на страната в Пловдив, Русе и Бургас, стана ясно по време на срещата.

„Можете да се възползвате от редица насърчителни мерки от държавата, ако планирате нова инвестиция в регион с висока безработица“, посочи Александър Манолев. Той подчерта, че много предимства могат да предложат и държавните индустриални зони като показа конкретни локации с перспектива за разширяване. „Надяваме се не само да останете в страната ни, но и да планирате ново разширение на дейността си, а в дългосрочен план това да бъде основа за откриване и на производства от други сектори на концерна в България“, каза още Александър Манолев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.