Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Над 400 000 българи работят за минимална заплата, изчисли КНСБ

Пламен Димитровснимка: dariknews.bgПламен Димитров

В България продължава силното подоходно разделение на работещите българи - близо една четвърт от наемните работници или около 600 000 души получават заплата под средната за страната. Това обяви на пресконференция президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От тези 600 000, 403 000 са работещите на минимална работна заплата, като концентрацията на хора, наети на минимално възнаграждение е най-висока в сектора на хотелиерството и ресторантьорството - близо 38 процента от всички заети, както и в сектора на строителството - около 24-25 процента. По думите на Димитров увеличението на наетите на минимална работна заплата в хотелиерството и ресторантьорството е с два пъти повече през тази година спрямо миналата, когато те са били 17 на сто. Той посочи, че това може да знак за "посивяване" на сектора.

1037 лева е средната заплата за третото тримесечие през тази година, като четирицифрено е възнаграждението в столицата. Това не може да се каже за видинско или, както Пламен Димитров се изрази - тези данни напомнят на: "пиле със зеле, но за едни няма пиле". / Дарик

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 04 Декември 2017 16:23
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.