Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 1.7%

Индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 1.7%

По предварителни данни през ноември 2017 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.3% в сравнение с октомври 2017 година. През ноември 2017 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 1.7% спрямо съответния месец на 2016 година.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 4.6%, а спад е регистриран в добивната промишленост - със 7.4%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 4.6%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при: производството на превозни средства, без автомобили - с 43.2%, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 15.6%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 14.1%, производството на химични продукти - с 13.2%. Намаление е отчетено при: производството на тютюневи изделия - с 20.8%, производството на напитки - с 11.9%, производството на мебели - с 10.4%, печатната дейност и възпроизвеждането на записани носители - със 7.7%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 10 Януари 2018 12:06
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.