Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

От еврото полза има за всички

От еврото полза има за всички

Намерението България да подаде искане за приемане в чакалнята на еврото и след 2 години да въведе и самата валута, е добро.

Защото полза от еврото има за всички. За хората тя се изразява в по-ниски лихви по кредитите, тъй като България е част от общата част от банковия механизъм в еврозоната и ще може да ползва евтино финансиране от ЕЦБ. Ще има допълнителни гаранции за спестяванията и доходите, тъй като ще изчезнат всякакви нездрави опити да се разклати валутният борд у нас и да се обезцени левът. И още - ще се освободи ресурс от няколко милиарда лева, който сега е блокиран в БНБ като резерв за борда. Умното наливане на тези пари в икономиката ще доведе до ръст, с който бързо да настигнем развитите страни от ЕС.

И не на последно място - няма да има рязко повишение на цените, защото стандартът у нас е нисък. А дори някои цени да бъдат закръглени нагоре, появата на здравословна инфлация ще доведе и до вдигане на заплатите. / 24 часа

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники