Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

АЕЦ "Белене" чисто счетоводно е отделна компания

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова

Приключила е счетоводната операция по разделянето на пасивите и активите на АЕЦ "Белене", съобщи пред депутатите от комисията по енергетика към Народното събрание ресорният министър Теменужка Петкова. За фактическото отделяне от Националната електрическа компания (НЕК) ще е необходима яснота какво ще се прави с този проект в бъдеще.

Петкова беше категорична, че е нужен консенсус по темата, устойчиво решение, защото заради липсата на такива решения в последните 37 години проектът се "люшка между да и не".

Оборудването се съхранява при най-добрите условия и това са показали всички проверки, извършени досега, гарантира още Петкова.

В проекта са вложени 3 млрд. лева и една от идеите на правителството е да предложи за приватизация проекта. Именно това налага отделянето на активите и пасивите, свързани с централата, в отделна проектна компания. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.