Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Промишленото производство нараства с 2%

Промишленото производство нараства с 2%

По предварителни данни през декември 2017 г. индексът на промишленото производство, изчислен от сезонно изгладените данни, нараства с 0.7% в сравнение с ноември 2017 година. През декември 2017 г. при календарно изгладения индекс на промишленото производство е регистриран ръст от 2.0% спрямо съответния месец на 2016 година.

На годишна база ръст на промишленото производство, изчислен от календарно изгладените данни, е отчетен в преработващата промишленост - с 5.2%, а спад е регистриран в добивната промишленост - с 5.2%, и в производството и разпределението на електрическа и топлоенергия и газ - с 5.1%.

По-значително увеличение в преработващата промишленост спрямо предходната година се наблюдава при: производството на основни метали - с 26.0%, производството на химични продукти - с 24.2%, производството на лекарствени вещества и продукти - с 19.4%, производството на компютърна и комуникационна техника, електронни и оптични продукти - с 16.3%.

Намаление е отчетено при: производството на тютюневи изделия - с 35.8%, производството на метални изделия, без машини и оборудване - с 12.7%, производството на хартия, картон и изделия от хартия и картон - с 8.6%, производството на напитки - с 6.1%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.