Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

България е в тройката на отличниците по нисък външен дълг, обяви Борисов

България е в тройката на отличниците по нисък външен дълг, обяви Борисовснимка: dnevnik.bg

Премиерът Бойко Борисов остана доволен от обявената вчера информация от Националния статистически институт, че външният дълг на България в края на миналата година е 25.064 млрд. лева, като е вече 25.4% от брутния вътрешен продукт. По думите му в началото на заседанието на Министерския съвет страната е сред отличниците в Европа по този показател.

"България е трета в класацията по най-нисък външен дълг в Европа след Естония и Люксембург. Сиреч поколенията в България и сега са в тройката на отличниците по нисък външен дълг", заяви Борисов.

Той допълни, че външният дълг е намалял с почти 4%, а "с това темпо, с което работи правителството, накрая на годината ще го свалим докъм 20%".

Борисов каза още, че когато се говори за една година от управлението на кабинета, трябва да се започва с това, че външният дълг е намалял за този период с 2.3 млрд. лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.