Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Природният газ, парното и топлата вода поскъпват от юли

Природният газ, парното и топлата вода поскъпват от юли

Природният газ, парното и топлата вода ще поскъпнат отново от юли, съобщи БНТ. Като фактори за това председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов посочи високите цени на синьото гориво, което България внася и поскъпването на петрола на международните пазари. Той обясни, че все още е много рано да се направят точните разчети за евентуалното повишение на цените.

В рамките на Българското европредседателство днес в София се проведе среща на председателите на енергийните парламентарни комисии в страните от Европейския съюз. На нея са дискутирани високата цена на природния газ в Източна Европа спрямо Западна и липсата на различни източници за доставка на синьото гориво.

По изчисления на Брюксел Европейския съюз плаща за внос на енергийни горива близо половин трилион евро всяка година. България е сред страните, които внасят над 90% от природния газ у нас от един източник - Русия.

Именно поскъпването на руския газ е и причина за исканото ново увеличение на цените от 1 юли. Заради него държавната "Булгаргаз" настоява за поскъпване на газа от близо 16%. Това от своя страна ще увеличи както цените на стоките и услугите, така и на топлата вода и парното. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.