Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Петкова се срещна с испълнителния директор на Газпром

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова

По време на работното си посещение в Руската федерация българският енергиен министър Теменужка Петкова и изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" ЕАД Владимир Малинов се срещнаха с председателя на управителния съвет на ПАО "Газпром" г-н Алексей Милер. Страните обсъдиха ползотворното съвместно сътрудничество в областта на природния газ, което продължава вече 40 години. Предмет на разговори бе и възможността за разширяване на газовата инфраструктура на територията на България с цел гарантиране на енергийните доставки в региона.

Председателят на ПАО Газпром г-н Милер представи пред Петкова етапа на развитие на проекта Турски поток. Енергийният министър информира руската страна за напредъка по изграждане на транзитния газопровод между България и Турция в участъка Лозенец-Недялско. Изграждането на двадесеткилометровата газопроводна отсечка ще повиши сигурността и капацитетните възможности на съществуващата транзитна газопреносна мрежа в България.

Двете страни се съгласиха, че сътрудничеството в газовия отрасъл ще е сред основните теми и на следващото заседание на българо-руската работна група "Енергетика", част от Междуправителствената комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество между Република България и Руската федерация. Очаква се следващото заседание на комисията да се проведе в рамките на тази година.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники