Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Линията на бедност в България ще се увеличи с 27 лева през 2019 г.

Линията на бедност в България ще се увеличи с 27 лева през 2019 г.снимка: dariknews.bg

Линията на бедност в България ще се увеличи с 27 лева от 1 януари следващата година и ще доближи максимално размера по Евростат, предвижда постановление на Министерския съвет, публикувано за обществено обсъждане до 2 август.

Предложеният нов размер на линията на бедност е 348 лева или с 8,4% по-висок спрямо сегашната стойност.

Актуализирането на стойността на линията на бедност трябва да отговори на доходите и структурата на потребление на най-бедните български граждани. Предложеният нов размер за 2019 г. е с 8,4% по-висок от сегашните 321 лева и e най-близо до размера на линията на бедност по Евростат, който е 351 лв.

Според последното изследване на КНСБ за издръжката на живот в България през първите три месеца около два милиона българи живеят с доход под линията на бедност, но в сравнение с миналата година броят им е намалял с около 180 хиляди души. / Инвестор

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.