Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Оборотите на магазините нарастват през май

Оборотите на магазините нарастват през май

Оживлението в търговията на дребно се ускорява през май като оборотите на магазините нарастват с 0.6% спрямо април и с 6.3% спрямо май 2017 г., съобщи Националният статистически институт.

В сравнение с предходния месец най-значително нарастват оборотите на търговците с храни, напитки и тютюневи изделия - с 1.8%, на аптеките и дрогериите - с 1.4%, и в магазините, продаващи битова техника, мебели и други стоки за бита - с 1.3%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 2.5%, търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника и магазините за платове, облекло, обувки и кожени изделия - по 0.5%.

Спрямо май 2017 г. отново е най-значително увеличението на оборотите в магазините, предлагащи храна, напитки и цигари - с 10.5%, а също и в аптеките и дрогериите - с 10.2%. За година търтовците на битова техника, мебели и стоки за бита отчитат растеж на оборотите с 8.5%.

Спад има при продажбите на текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 6.7%, и на компютърна и комуникационна техника - с 1.0%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 09 Юли 2018 13:16
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.