Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Подготвя се търг за търсене на нефт и газ в блок "Тервел" в Черно море

Подготвя се търг за търсене на нефт и газ в блок "Тервел" в Черно море

Управителят на компанията "Тотал Е&П България" Ксавие Фожрас дари на Министерството на енергетиката сондажното длето, използвано при проучвателен сондаж "Полшков-1" в блок Хан Аспарух. В рамките на сондажа бяха открити въглеводороди.

Министър Теменужка Петкова благодари на екипа на Тотал за дарението и подчерта, че съвместната работа ще продължи в изпълнение на един от основните приоритети на правителството в сферата на енергетиката – диверсификацията на енергийни източници. "В момента се подготвя стартиране на търг за търсене и проучване в блок "Тервел" в дълбоко Черно море", обяви енергийният министър.

По думите на Бернар Клеман, вицепрезидент на Тотал, отговарящ за Каспийския регион и Южна Европа, Тотал ще продължи да работи в областта на проучване на геологията на Черно море на българска територия.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.