Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Автобусните компании "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" подготвят сливане

Автобусните компании "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" подготвят сливанеснимка: dnevnik.bg

Автобусните компании "Юнион Ивкони" и "Груп плюс" ще се слеят в една компания, съобщава "Капитал" като се позовава на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която трябва да одобри сделката.

За целта в края на 2017 г. е учредено дружеството "Транспект" АД като негов представител е Георги Атанасов - управител на "Юнион Ивкони". Атанасов държи половината от акциите, а другата е в Петър Господинов, който участва в консултантски компании.

Съдружници в "Груп плюс" са Галя Топалова и двама турски граждани. По-голямата автобусна компания на Галя Топалова обаче е "Етап Адрес". За миналата година приходите й са 8.3 млн. лв., а тези на "Груп плюс" - 1.7 млн. лв.

В началото на годината обаче е имало преобразуване на двете компании на Топалова като част от активите на "Етап Адрес" са били прехвърлени на "Груп Плюс", а капиталът му увеличен от 180 хил. лв. на 2 млн. лв. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 08 Август 2018 11:23
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.