Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Иван Иванов: Има риск за увеличение на природния газ и парното от 1 октомври

Иван Иванов: Има риск за увеличение на природния газ и парното от 1 октомвриснимка: dnes.bg

Има риск за увеличение на природния газ от 1 октомври. Това зависи от цената на суровия петрол на световните пазари. Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов пред журналисти в сградата на КЕВР, предаде БТА.

Иванов поясни, че на 10 септември очаква да получи окончателното заявление за цени от страна на "Булгаргаз". В момента газовата компания прогнозира увеличение на цените на природния газ за последното тримесечие на тази година с около 15 на сто. Той поясни, че КЕВР ще се съобрази с направеното заявление, но то ще бъде щателно анализирано и проверено от страна на експертите и до края на септември Комисията ще се произнесе каква ще бъде цената на природния газ за последното тримесечие.

Председателят на КЕВР обяви, че със сигурност ще има повишение на цената на природния газ, но не пожела да коментира точно с колко. "Възможностите на Комисията са силно ограничени, преди всичко трябва да проверим начина, методиката на изчисленията и да намерим дали предложената цена е в съответствие с договора, който има между "Газпром-Експорт" и "Булгаргаз", за доставка на природния газ", добави Иван Иванов и допълни, че движението на цените на суровия петрол и на курса на долара са в неблагоприятна посока. 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 23 Август 2018 11:36
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.