Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Китайската банка за развитие е подкрепила проекти в България за близо 300 млн. евро

Китайската банка за развитие е подкрепила проекти в България за близо 300 млн. евро

Проекти за близо 300 млн. евро са подкрепени до този момент от Китайската банка за развитие в страната ни. Финансирането е допринесло за развитие на важни за икономиката на България проекти в областта на транспорта, възобновяемите източници, строителство, промишленост и други сектори. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Емил Караниколов и г-н Уан Уейдонг, директор на Китайската банка за развитие, клон Чунцин, отговарящ за България.

Г-н Уан Уейдонг е на посещение в страната ни във връзка с договарян нов двустранен заем с Българската банка за развитие. Той изтъкна, че България е важен партньор на Китайската банка за развитие, като представителите на банката виждат силен потенциал и възможности в страната ни.

Министър Караниколов и Уан Уейдонг обсъдиха възможностите за подкрепа от страна на банката и на ключови проекти в България в сферата на телекомуникации, земеделие, енергетика и инфраструктура. Икономическият министър представи Индустриалните зони в страната ни, като посочи, че те предлагат отлични условия на китайските инвеститори.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.