Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Безработните намаляват с над 22% от началото на годината

Безработните намаляват с над 22% от началото на годинатаснимка: dnevnik.bg

От началото на годината до края на септември числеността на регистрираните безработни в бюрата по труда намалява с над 22%. В края на септември те са общо 183 846, като броят им се свива с 0.1% спрямо предходния месец и с 13.8% в сравнение с година по-рано.

По данни на Агенцията по заетостта равнището на регистрираната септемврийска безработица е 5.6%, като запазва своята стойност от август 2018 г., но намалява с 0.9 процентни пункта на годишна база.

Заявените работни места на първичния пазар на труда през септември са 17 063, като 65.8% от тях са в частния сектор. Най-голям дял свободни работни места са заявени в преработващата промишленост (25.2%), образованието (14.2%), административните и спомагателните дейности и търговията (с 13.1%), хотелиерството и ресторантьорството (5.9%), строителството (4.7%), и др.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.