Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

За първи път от седем години се проведе заседание на Корейско-Българския комитет за промишлено коопериране

За първи път от седем години се проведе заседание на Корейско-Българския комитет за промишлено коопериране

Износът на България за Република Корея се увеличава с близо 120% през първото полугодие на 2018г. и достига 40.5 млн. щ. д. Ще работим усилено тази тенденция да продължи и занапред, защото считаме, че обемът не е достатъчен. Това заяви заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов по време на Втората сесия на Българо-корейския Комитет за промишлено коопериране, който се проведе в Сеул.

Това е първият път от седем години насам, когато двете страни провеждат подобни разговори. Очаква се следващото заседание на комитета да се проведе в България през идната година. По време на посещението на делегацията в Сеул от корейска страна беше представен току-що подписан търговски договор, съгласно който ще бъде гарантиран износ за региона на продукти от хранително-вкусовата промишленост на стойност 30 млн. щ.д.

Зам.-министър Борисов подчерта, че за първите шест месеца на тази година двустранната търговия нараства и е на стойност 134.7 млн. щ.д., отбелязвайки 80 % увеличение спрямо същия период на 2017 г. По думите му страната ни е готова да разшири подкрепата си за бъдещи корейски проекти в България, особено в областта на автомобилостроенето, електрониката и електротехниката, високотехнологичните и иновационни производства.

 

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.