Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Volkswagen обмисля възможността за нов завод на Skoda в България

Volkswagen обмисля възможността за нов завод на Skoda в България

Volkswagen обмисля възможността да отвори нов завод на автомобилната марка Skoda извън Чехия, като едно от възможните места за това е България. Това съобщава авторитетният германски ежедневник Handesblatt.

Заради силните продажби на марката надзорният съвет на Volkswagen обмисля възможността за откриването на нови производствени мощности. Очаква се решението да бъде взето през идната седмица, когато ще се проведе и следващото заседание на надзорния съвет, насрочено за 16 ноември.

Според изданието от възможностите за потенциална държава за съоръжението отпада Чехия, тъй като там няма достатъчно налична работна ръка. По тази причина от VW са взели решението да се насочат още по на изток, като обсъжданите варианти са България и Турция.

Изданието посочва още, че в завода е възможно да се произвеждат и автомобили за други марки на концерна.

В същото време от Volkswagen разглеждат и възможността да преустроят фабриките си в германските градове Емден и Хановер за производство на електрически автомобили.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.