Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Порожанов: За първите 8 месеца на 2018 г. отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти

Румен Порожанов: За първите 8 месеца на 2018 г. отчитаме между 10 и 20% ръст в производството на меса и млечни продукти

Нивото на българската хранителна промишленост и въобще на земеделието се увеличава с много добри темпове. Само за първите 8 месеца на 2018 г. ръстът в производството на меса и млечни продукти е между 10 и 20 процента. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов при откриването на 6 изложения за храни в София – „Месомания“, „Булпек“, „Светът на млякото“, Салон на виното“, „Интерфууд енд дринк“ и СИХРЕ. Той посочи още, че износът на български хранителни и земеделски продукти е с над 13 на сто по-висок на годишна база.

Огромният интерес към изложенията, както от български, така и от чуждестранни производители показва потенциала на сектора, каза министър Порожанов. Той съобщи и, че предстои министерството на земеделието заедно с бранша да направи кампания, в подкрепа на българските производители. „Нека да кажем: Да на българските продукти и отново да акцентираме върху традиционните вкусове и качества на българското производство“, подчерта Порожанов.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.