Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на оборудването за "Белене"

НЕК и "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на оборудването за "Белене"снимка: bnr.bg

Националната електрическа компания и руската "Атомстройекспорт" са подписали договор за съхранение на доставеното оборудване за АЕЦ "Белене". Информацията потвърди за "Хоризонт" изпълнителният директор на НЕК Петър Илиев:

"Преди около повече от три месеца ние обявихме процедура. Вече процедурата приключи. Сега след 14-дневен срок договорът ще влезе в сила. Цялата дейност по консервацията и преконсервацията ще се изпълнява от наши служители, но ще бъде под надзора на заводите-производители, представители на "Атомстройекспорт". Договорът е сключен за пет години с евентуална опция за продължаване още в зависимост от това, което ни е нужно, но се надяваме, че до тогава вече ще имаме избран стратегически инвеститор и вече ще прехвърлим всички договори на него".

Илиев уточни, че средствата по изпълнението на договора за консервация са "десетки пъти по-ниски" от спекулираната сума от 1 милион лева. Цялото оборудване за АЕЦ "Белене" е на площадката на евентуалната бъдеща централа, заяви още Петър Илиев. / БНР

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 13 Ноември 2018 15:51
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.