Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

С Катар изграждаме инфраструктура за втечнен газ

С Катар изграждаме инфраструктура за втечнен газ

България и Катар заедно ще изграждат нова инфраструктура за доставки на втечнен или компресиран природен газ от Държавата Катар. Доставките ще са за нашата страна и за региона на Югоизточна Европа.

Това е предвидено в Меморандума за разбирателство между Министерството на енергетиката на Република България и Министерството на енергетиката и индустрията на Държавата Катар за сътрудничество в областта на енергетиката. Документът е подписан на 8 март в София. Министрите от третия кабинет "Борисов" утвърдиха меморандума на днешното си заседание.

Меморандумът цели създаването на необходимата база за разширяване на енергийното сътрудничество между двете страни. Предвижда се смесена българо-катарска работна група да работи за задълбочаване на двустранното партньорство в областта на енергетиката.

Според МС, по-активното двустранно сътрудничество между Република България и Държавата Катар в областта на енергетиката е един от начините за диверсификация на източниците и маршрутите за газови доставки.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.