Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Онлайн търговията нараства с над 17% за година

Онлайн търговията нараства с над 17% за година

През октомври оборотът на търговците дребно нараства с 0.5% спрямо предходния месец и с 4.9% спрямо същия месец през 2017 г., съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Спрямо септември 2018 г. се наблюдава най-висок ръст на оборота при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 4.4%. Следва търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки, където скокът е с 3.4%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.8%, и търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 1.6%.

В сравнение с октомври 2017 г. по съпоставими цени най-много нараства оборотът на търгуващите по пощата, телефона или интеренет – със 17.4%, на аптеките – с 16 на сто, и на магазините за битова техника и мебели – с 10.4%.

Намаление е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - със 7.1%, и при търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 1.7%. / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.