Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Онлайн търговията и продажбата на лекарства нарастват с 15% за година

Онлайн търговията и продажбата на лекарства нарастват с 15% за година

През ноември оборотът на търговците на дребно нараства с 0.8% спрямо предходния месец и с 6.5% спрямо същия период през 2017 г., съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Спрямо октомври се наблюдава по-значителен ръст на оборота при търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия - с 5.5%, търговията на дребно с автомобилни горива и смазочни материали - с 2.4%, и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 1.1%.

Намаление е отбелязано при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 1%, и търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 0.6%.

На годишна база най-много нараства оборотът при търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 15%, търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 14.9%, търговията на дребно с текстил, облекло, обувки и кожени изделия и търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - по 9%.

Намаление спрямо ноември 2017 г. е регистрирано при търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 5.4%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.