Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Британска компания стартира ИТ проект в България

Британска компания стартира ИТ проект в България

Британската ИТ компания „Viafik” стартира проект за създаване и внедряване на дигитална платформа в България, която ще обединява всички транспортни средства на едно място и ще дава възможност за закупуване на билети онлайн за тях. Инвестицията ще надхвърли 1 млн. лв., а страната ни е избрана за базиране на целия проект и неговото управление като той ще обхване няколко държави в региона. Това стана ясно по време на среща на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с ръководството на компанията.

Предвиждаме дигиталната система да бъде внедрена в пет държави – България, Унгария, Сърбия, Румъния и Хърватия, като ще започнем от автобусните превози, обясни Кент Мосбек, директор на компанията. По думите му след анализ те са избрали целият проект да бъде разработен и управляван от нашата страна, заради много високото ниво на специалистите ни в ИТ сектора. Те ще бъдат базирани във Варна, а плановете са им до средата на тази година услугата им да се предлага за българските потребители.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вСряда, 16 Януари 2019 17:19
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.