Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Европейската комисия следи ситуацията около "Турски поток"

Европейската комисия следи ситуацията около "Турски поток"

Европейската комисия следи ситуацията около изпълнението на проекта "Турски поток" и ще прилага енергийните правила на ЕС към всички газопроводи. Това заяви днес говорителката на Комисията Ана-Кайса Итконен, коментирайки обсъждането на този въпрос при посещението на руския президент Владимир Путин в Сърбия, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Колкото до "Турски поток" и позицията ни по този въпрос, то мога да кажа, че следим развитието на ситуацията и ще прилагаме съответните енергийни правила на ЕС към всички тръбопроводи без всякаква дискриминация", каза Итконен.

Възможното продължение на "Турски поток" до Сърбия бе сред въпросите в преговорите между Путин и сръбския президент Александър Вучич, които привлякоха най-голямо внимание, отбелязва ТАСС. По думите на руския държавен глава Москва е готова за подобен проект и може да инвестира около 1,4 млрд. долара в развитие на инфраструктурата на Сърбия за прекарване през нейна територия на разклонение на газопровода.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники