Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Канадска компания обяви, че има 150 хил. декара за производство на канабис в България

Канадска компания обяви, че има 150 хил. декара за производство на канабис в България

Канадската компания International Cannabis Corp (ICC) обяви в края на 2018 г., че е сключила обвързващо споразумение за придобиване на фирмата Balkan Cannabis Corp., която твърди, че контролира в България терени от общо 15 хиляди хектара (150 000 декара) за производство и преработка на канабис, включително за медицински цели. В съобщението до борсата се посочва още, че Balkan Cannabis притежава лицензи за отглеждане на коноп и канабис за медицински цели в България.

Balkan Cannabis Corp., която е регистрирана в Торонто, е основана от черногорци (те са били в България в края на ноември), финансовият ѝ директор е британец, а за оперативната дейност отговаря руснак с опит в банковото дело и дяловото инвестиране.

От Balkan Cannabis обявяват, че "новосъздадената компания може да се появи не по-късно от март 2019 г., за да се възползва от чудесните условия в България".

Фирмата обявява, че има възможност за придобиване в следващите 2 години на още 15 хиляди хектара в България.

От компанията цитират и проучване на Световната банка, в което се казва, че "32.33% от територията на България е много плодородна и представлява уникална възможност да отглеждане на коноп". След това се посочва и че "над една трета от българското население е на възраст над 55 години и резултатът е непропорционално много случаи на заболявания на напредналата възраст, включително атрит, а потреблението на медицински канабис и прилагането на продукти, извлечени от коноп, помагат да облекчаване на тези състояния". Това засяга поне 2.3 милиона българи, обясняват от компанията.

Според презентацията на Balkan Cannabis ориентировъчните финансови средства, нужни за започване на начинанието в България са общо 12 милиона канадски долара (близо 8 млн. евро). От тях 3 млн. долара (почти 2 млн. евро) са предвидени за лицензи, още толкова - за купуване на терени и 6 милиона долара (около 4 млн. евро) - за строителство. За завършване на т.нар. първа фаза се предвижда влагане на още 2 млн. канадски долара (1.3 млн. евро). / Дневник

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 11 Февруари 2019 10:53