Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

ALC прекратява производството на автомобилни тапицерии в България

ALC прекратява производството на автомобилни тапицерии в Българияснимка: capital.bg

Южноафриканската Automotive Leather Company (ALC) прекратява изцяло производството на кожени автомобилни тапицерии в България. Чрез местното си дружество "АЛС България" компания има общо три завода в страната с около 1400 души персонал. Решението за закриване на бизнеса е взето от собственика на ALC – канадската Exco Technologies, а работниците са били уведомени в петък, научи "Капитал" от управителя на българската компания Шон Бош.

Крайната стъпка идва на фона на влошаващи се финансови резултати през последните две години в комбинация с липса на работна ръка и ценови натиск от клиентите.

Перспективите за развитие в бъдеще явно са оценени от Exco Technologies като неблагоприятни заради задълбочаващия се недостиг на работна ръка. Дружеството работи основно за BMW, като през последните години прави тапицерии главно за Mini.

Първите индикации за проблеми в българската компания се появиха миналата есен, когато в отчета си за тримесечието до края на септември Exco Technologies съобщи, че предвижда "допълнително да се намали отпечатъкът на ALC в България" като начин за подобряване на финансовите резултати на самата група. Тогава Бош коментира, че е взето решение компанията да премести завода си в Благоевград в по-малко помещение. Към онзи момент обаче нямаше планове за закриване на производство.

Решението за откриване на трети завод в Благоевград след първите два в Ихтиман и Мусачево край София беше провокирано от недостига на работна ръка в района на столицата. От компанията често са посочвали като проблем и това, че около 10% от работниците не идват редовно на работа. / Капитал

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вПонеделник, 21 Януари 2019 12:34
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.