Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Министър Теменужка Петкова: Третата фаза на пазарния тест по проекта за „Турски поток“ приключи успешно

Министър Теменужка Петкова: Третата фаза на пазарния тест по проекта за „Турски поток“ приключи успешноснимка: bgnes.com

Третата фаза на пазарния тест по проекта за разширение на газопреносната мрежа приключи успешно. Това обяви министърът на енергетиката Теменужка Петкова по време на заседание на Комисията по енергетика в отговор на въпрос на депутата от ГЕРБ Валентин Николов за "Турски поток", съобщи Агенция "Фокус".

„Имаме добра новина. Третата фаза на пазарния тест в рамките на вчерашния ден приключи успешно. На 100% беше реализиран капацитетът, който беше обявен на вход от турско-българска граница. Съответно на 100% беше реализиран капацитетът на българо-сръбска граница. Процедурата приключи успешно“, обяви Теменужка Петкова.

По думите й процедурата е била проведена по всички изисквания на европейските правила и на българското национално законодателство.

Петкова уточни, че приходите, които ще бъдат реализирани възлизат малко над 360 млн. на година.

„На база тази успешна процедура „Булгартрансгаз“ ще вземе финалното икономическо инвестиционно решение и би трябвало да пристъпи към подписване на договорите за капацитет с компаниите, които участваха там. Участваха три компании в третата фаза на пазарния тест“, каза още Теменужка Петкова

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вЧетвъртък, 31 Януари 2019 16:13