Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

В началото на 2019 г. се увеличават покупките на битова техника и мебели

В началото на 2019 г. се увеличават покупките на битова техника и мебелиснимка: dnevnik.bg

По предварителни сезонно изгладени данни през януари 2019 г. оборотът в раздел „Търговия на дребно, без търговията с автомобили и мотоциклети“ по съпоставими цени нараства с 0.4% спрямо предходния месец.

През януари 2019 г. оборотът в търговията на дребно, изчислен въз основа на календарно изгладени4 данни, бележи ръст от 3.2% в сравнение със същия месец на предходната година.

През януари 2019 г. се наблюдава по-значителен ръст на оборота спрямо предходния месец при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 18.7%, търговията на дребно с разнообразни стоки - с 13.2%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 10.8%. Най-голямо намаление е отчетено при търговията на дребно с фармацевтични и медицински стоки - с 11.8%.

През януари 2019 г. в сравнение със същия месец на 2018 г. оборотът нараства посъществено при: търговията на дребно с битова техника, мебели и други стоки за бита - с 19.0%, търговията на дребно чрез поръчки по пощата, телефона или интернет - с 13.7%, и търговията на дребно с разнообразни стоки - с 10.6%. Намаление е регистрирано при: търговията на дребно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия - с 3.0%, и търговията на дребно с компютърна и комуникационна техника - с 2.0%.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.