Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Александър Манолев: Българският износ за Армения надхвърли 10 годишен рекорд

Зам.-министър Александър Манолев: Българският износ за Армения надхвърли 10 годишен рекорд

Българският износ за Армения през 2017 г. достига най-високото си равнище за последните 10 години и достигна 31 млн. щ.д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев при откриването на Българо-арменски бизнес форум в Ереван. В събитието участват над 100 компании от двете страни.

„Надявам се да набележим сфери на сътрудничество като например партньорство на наши компании за реализиране на проекти в трети страни“, подчерта Александър Манолев и даде пример, че български и арменски фирми могат заедно да работят на пазарите в Далечния Изток. По думите му е важно и арменският износ за страната ни да расте, за да имаме устойчивост и още по-добри резултати в икономическото ни сътрудничество. „Отправям покана и София да домакинства подобен форум, за да продължат разговорите между бизнеса, които днес ще започнат“, допълни икономическият заместник-министър.

Акцент в неговото изказване бяха и възможностите за бизнес и инвестиции в страната ни. „България предлага най-ниските данъци в Европейския съюз, което в съчетание с налична квалифицирана работна ръка и най-ниските оперативни разходи, ни нареждат сред най-добрите дестинации за бизнес в рамките на Съюза“, каза още Александър Манолев. Той цитира и статистика, според която за последните 10 години чуждестранните инвестиции у нас надхвърлят 29 млрд. евро.

„Още веднъж ще подчертая, че нашето желание, в областта на двустранно сътрудничество, е да се пристъпи към реални и конкретни стъпки за засилване на взаимодействието, както на институционално, така и на бизнес ниво, с цел активизиране на взаимната търговия между двете страни“, обобщи зам.-министър Манолев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.