Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Румен Овчаров: Да бъде направен ясен разчет за ползите от "Турски поток"

Румен ОвчаровРумен Овчаров

Русия продължава да търси вариант да транзитира газ през България. Ние имаме гарантирани определени плащания от страна на Русия до 2030 г. за транзита. Това заяви Румен Овчаров от Националния съвет на БСП в "Денят започва с Георги Любенов". Той призова да бъде направен ясен разчет за ползите от преминаването на "Турски поток" през България, тъй като в момента плюсовете са неясни.

Според него никой не се е замислил защо руският премиер дойде в България с такава сериозна делегация - включваше един вицепремиер, четирима министри на най-важните министерства - икономическите, включително енергетиката, двама шефове на ключови компании - "Газпром" и "Росатом", един заместник-министър и един шеф на национална агенция. По думите му на практика сме пропуснали едно такова сериозно посещение.

Доставките на газ през Украйна за България може да спрат и преди да заработи "Турски поток", предупреди Овчаров, но все пак изрази увереност, че политическият разум в случая ще надделее. / БНТ

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники