Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Уебсайт ще помага на командированите у нас чужденци с информация за условията на труд

Уебсайт ще помага на командированите у нас чужденци с информация за условията на труд

Р България вече има изграден единен официален национален уебсайт (информационен портал), в който представители на предприятия от други държави, командироващи работници в Р България, както и самите командировани лица, могат да намерят информация за трудовото законодателство, действащо у нас. Сайтът е достъпен на адрес https://postedworkers.gli.government.bg и е с версии на български и английски.

„С него се намалява административната тежест за работодателите на работниците, които се командироват/изпращат в Р България от други държави. Тези работодатели вече ще могат електронно да подават изискващите се заявления за командироване/изпращане на работници“, обясни Атанас Чернаев, ръководител на проекта.

От началото на 2019 г. до момента са подадени 541 заявления за командироване на чуждестранни граждани у нас. За сравнение през цялата 2018 г. в Р България са командировани 1039 чужденци, от които 758 лица са от страни от ЕС, Европейското икономическо пространство и Конфедерация Швейцария, а останалите са от трети страни. Най-много са командированите от Турция – 252 лица, Швейцария – 239 лица и Румъния – 136 лица.

Най-често работници у нас се командироват за 3 месеца – 256 лица от всички командировани, са работили в България за този период. Според характера на работа най-често командироването е за изпълнение на монтажни работи и инсталации и за предоставяне на технически услуги. Командированите през м.г. са почти два пъти

През 2017 г. командированите чужденци у нас са били общо 425 лица.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники
Последно променена вВторник, 19 Март 2019 16:02
 

Добавете коментар

Все комментарии пользователей, размещаемые на сайте, являются постмодерируемыми. Это означает, что администратор читает сообщения после их размещения на ресурсе, и имеет право удалить их без каких-либо дополнительных объяснений. Запрещается писать комментарии только БОЛЬШИМИ или latinskimi буквами.