Этот сайт использует файлы cookie. Продолжая пользоваться данным сайтом, Вы соглашаетесь на использование ваших файлов cookie.

Зам.-министър Александър Манолев: Българският износ се е удвоил за последните 10 години

Зам.-министър Александър Манолев: Българският износ се е удвоил за последните 10 години

Българският износ се е удвоил за период от десет години и днес вече надхвърля 56 млрд. лв. годишно. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на откриването на форума „Глобални макротенденции и отражението им върху конкурентоспособността на ЦЮИЕ“, организиран от Институт за икономическа политика с подкрепата на Фондация „Ханс Зайдел“.

„За същия период наблюдаваме сериозен ръст на българската икономика. Трудно е това да бъде измерено точно, но ако вземем данните за ръста на БВП ще видим, че за 10 години той е нараснал с около 30 млрд. лв.“, посочи зам.-министър Манолев. По думите му в топ 10 на страните, за които реализираме износ, има само една държава, която е извън Европейския съюз – съседна Турция. „Въпреки добрите връзки с всеки от съседите ни, все още имаме неизползван потенциал в икономическата сфера“, подчерта Александър Манолев.

Поделиться:
Читайте
новости:
Телеграмм Яндекс Дзен Вайбер Google Новости Яндекс Новости Фейсбук Твиттер Вконтакте Одноклассники